Wie zijn de spelers van Struis?

Trude Verboom wilde eigenlijk improviseren, maar moet toch echt nog een tekstje schrijven...

Christel van Vught

Een van de meest favoriete citaten van Christel komt uit een songtekst van INXS.

I told you
That we could fly
'Cause we all have wings
But some of us don't know why

Sinds 2009 slaat Christel haar vleugels uit bij Struis. Iedere keer weer een avontuur, De ene keer maakt ze een gracieuze vlucht op grote hoogte, de andere keer beweegt ze als een zwaluw mee met de rest van de groep en heel af en toe stort ze met een vaart op de grond te pletter. Maar altijd gaat ze er vol voor om een mooi verhaal voor u te maken.

Esther de Waard

Esther startte in 2007 - niet gehinderd door enige theatrale voorkennis - haar improvisatie avonturen. Niks eerst de basis van theater leren, meteen dook zij in het diepe en experimenteerde er al improviserend op los.

In 2011 lieten de talentenscouts van Struis hun oog vallen op deze nuchtere maar licht ontvlambare speler. Haar eerste personage bij Struis, Ciabatta de Indiaan, is nog altijd legendarisch binnen de groep. Maar daar had je bij moeten zijn. Inmiddels heeft ze de kat wel uit de boom gekeken en is niets haar te gek.

Overigens is het een publiek geheim dat Esther van slechte woordgrappen houdt...

Ilse Sterk

Ilse is begonnen met theatersport in 1997. Na een aantal jaar wilde ze wel eens echt gaan improviseren en langere spelvormen gaan proberen. Samen met Trude heeft ze toen Struis opgericht.

Typematig spel, een vleugje humor heeft ze goed onder de knie maar wil zelf graag meer serieus spel laten zien.
Een non-verbale scene is aan haar echter niet besteed, al doet ze zo haar best er valt toch wel eens hier en daar een gesproken woord, iets wat natuurlijk niet in een non-verbale scene thuis hoort.

Voor Ilse blijft improviseren een uitdaging en samen met de andere spelers beleeft ze hier veel plezier aan.

Richard Viguurs

Toen zo'n 15 jaar geleden Richard gevraagd werd of hij samen met een reisgenoot een cursus theatersport wilde volgen, antwoordde hij impulsief "Ja!"

Sindsdien is hij vrolijk doorgegaan met het accepteren van suggesties. Eerst als theatersporter bij Zoetelieve, later is hij Trude en Ilse gevolgd naar Struis, op zoek naar meer spelverdieping.

Losse verhaaleindjes aan elkaar knopen doet hij met plezier, waar mogelijk met een - al dan niet misplaatste - punchline...

"Hmm weet even geen goede punchline bij dit verhaaltje, sorry."

Trude Verboom

wilde eigenlijk improviseren, maar moet toch echt nog een tekstje schrijven...

 

Floor Meurs

Hiernaast komt uiteraard nog een foto ;-)