Wil jij bij Struis?

Heb je al ervaring met improvisatietheater en beschik je over een goede dosis lef? Dan is er voor jou theatergroep Struis. Struis ziet improvisatie als de puurste vorm van spel/theater. Dat betekent risico nemen als speler, durven falen, vertrouwen op je creativiteit en onderzoekend bezig zijn. Het kunnen inspelen op datgene wat op dat moment op de vloer gebeurt met of zonder inmenging van het publiek, is de basis van Struis.

In formats die verschillen per voorstelling - variërend van theatersportvormen tot lange impro's - krijg je de mogelijkheid om met veel eigen inbreng 3 voorstellingen per jaar op de planken te brengen. Ontwikkelen van een format en het voortraject naar een voorstelling doet Struis zelf als spelersgroep, waarna in samenwerking met een regisseur het concept verder uitgewerkt wordt. Kortom: een echte uitdaging voor enthousiaste creatieve improvisatietalenten, die meer verdieping in hun spel willen brengen!

Trainingsavonden vinden plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in 's-Hertogenbosch. De trainingen zijn op woensdag van 20.00 tot 22.30 uur. Er wordt elke week getraind van half september tot eind juni, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties. De contributie wordt per jaar vastgesteld en is ongeveer 250 euro per jaar.

Struis houdt van nieuw bloed!

Let op:

  1. Minimaal 20 jaar.
  2. Ervaring als theaterspeler passend in de groep.
  3. Bereidheid tot leren en vermogen tot samenspel.
  4. Affiniteit met improvisatietheater of met theatersport.
  5. Bereidheid om deel te nemen aan de activiteiten van de Stichting, waarbij aanwezigheid bij de trainingen en voorstellingen in principe als minimumvereisten gelden. We verwachten dat alle spelers betrokkenheid bij de stichting te tonen en een actieve bijdrage leveren.

Aan het begin van het theaterseizoen vindt er een open meespeelavond plaats, voor iedereen die heeft aangegeven om bij Struis te willen komen spelen. Tijdens de meespeelavonden spelen de potentiële spelers samen met de spelers van Struis. Daarnaast wordt in een gesprek met het bestuur de verwachtingen van de Stichting kenbaar gemaakt aan de potentiële nieuwe spelers. Na de open meespeelavonden wordt bekeken wie voldoet aan de criteria en of het van beide kanten klikt. Daarnaast is het mogelijk dat je tijdens het theaterseizoen instroomt. We kijken dan samen met je op welk moment je het beste een keer kunt meespelen en op welk moment je kunt stromen.

Wil jij speler worden van Struis? Neem dan contact op!